Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


anyucival sütök-főzök

2008.06.09

Bogárka

Hozzávalók 1 adaghoz:
1 kis csokoládés négercsók
5 dkg porcukor
1-2 evőkanál citromlé
2 teáskanál kakaópor
1 nagy gombóc mogyorófagylaltKép

Elkészítés: A négercsókot a tányér felső részére tesszük. A porcukrot sűrű masszává keverjük a citromlével. A négercsókra két szemet cseppentünk a cukormázból. A maradék cukormázat a kakaóval sötétbarnára színezzük, és nejlonzacskóba tesszük. A nagy gombóc fagylaltot a négercsók alá tesszük. A cukormázas zacskó sarkából levágunk egy kis darabot, és megrajzoljuk vele a bogár szárnyát a tányérra. Azonnal tálaljuk. (Eperfagylaltból ezzel a módszerrel katicabogarat is készíthetünk.)

 

 

                                                                                      

 

  Főttojásból egérke

Hozzávalók 12 darabhoz:
6 tojás
4 dkg vaj
1 evőkanál mustár
A díszítéshez:
1 kis fej saláta
6 piros retek
1 kis sárgarépa
5 szemes bors, összetörveKép

Elkészítés: A tojásokat megfőzzük, megtisztítjuk, majd kettévágjuk. Kivesszük a sárgájukat, és azt átpasszírozzuk. A salátát leveleire szedjük, megmossuk, leszárítjuk. A retket, a répát megtisztítjuk, megmossuk, a retket vékony karikákra, a répát vékony, hosszú csíkokra vágjuk.
Habosra keverjük a vajat a mustárral, megsózzuk, és belekeverjük a tojássárgákat. Jól összedolgozzuk, és a krémet visszatöltjük a tojásba. A salátát tetszőlegesen daraboljuk, és elrendezzük egy tálon. Rátesszük a főtt töltött tojásokat a krémmel lefele. A retekkarikákból füleket, a répacsíkokból bajuszt készítünk. A retek kis gyökérrésze lesz a farkinca, az összetört borsból lesz az egér szeme és orra.

 

 

Gyümölcsleves főzés nélkül
 
 

 

Hozzávalók:
1 liter 100% -os narancslé
3 dl tejszín
3-4 narancs
vaníliás cukor
fahéj
ízlés szerint cukor
(Bármilyen gyümlccsel elkészíthető, csak akkor a gyümölcslé másfajta legyen. Pl. cseresznyéhez, meggyhez, málnához - meggylé, őszibarackhoz- őszilé, sárgabarackhoz- sárgabaracklé.)

Elkészítés: A tejszínt fölverjük habnak, hozzákeverjük a gyümölcsléhez.
Beletesszük a friss nyers gyümölcsöket, ízesitjük, és mehet a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek! Isteni finom bármilyen gyümölccsel!

 

Finom túrós uzsonna
 
 

 

Hozzávalók:
túró
tejföl
cukor

Elkészítés: Keverd össze a túrót a tejföllel, cukrozd meg ízlés szerint. Így is keverd össze. Igazán finom uzsonnát kapsz!

 

Gyümölcsturmix
 
 

 

Hozzávalók 1 személyre:
1 banán
3-4 kiskanál joghurt
ízlés szerinti cukor vagy cukorpótló
kb. 2 dl tej
1-2 falat dinnye (nem muszáj)

Elkészítés: A banánt szétnyomjuk,majd belerakjuk a turmixtálba. Hozzáöntjük a tejet, a joghurtot, a cukrot (vagy cukorpótlót) és a dinnyét. Össze turmixoljuk, és kész is van!

 

Kókuszgolyó egyszerűen és finoman
 
 

 

Hozzávalók:
50 dkg darált keksz
50 dkg porcukor
15 dkg kakaópor
kevés rum aroma
3 dl kávé (lehet nescaféból is)
kókuszreszelék

Elkészítés: Egy nagy tálban összekeverjük a darált kekszet a porcukorral és a kakaóporral, majd hozzáadjuk a rum aromát, a kávét, amiből sohasem pont 3 dl kell. Fontos, hogy a massza ne legyen híg! Ha alaposan összekevertük a masszát, egy kis tálba vizet engedünk, egy másikba pedig beleszórjuk a kókuszreszeléket. Megvizezzük a tenyerünket, és apró golyókat formálunk a masszából. A kis golyókat kókuszreszelékbe forgatjuk.

 

Kókuszos sün
 
 

 

Hozzávalók kb. 15 darabhoz:
50 dkg darált keksz
3 dkg kakaópor
3 evőkanál porcukor
15 dkg baracklekvár
1-2 dl meggy- vagy barack lé
10 dkg kókuszreszelék
10 dkg vágott mandula
6 szem cukrozott gyümölcsKép

Elkészítés: A darált kekszet összekeverjük a kakaóporral, a porcukorral, a lekvárral és annyi gyümölcslével, hogy jól összeálljon a tészta.
Az elkészült tésztából kis sünigolyókat formálunk, amiket meghempergetünk a reszelt kókuszban. A mandulát beleszurkáljuk a golyókba tüskéknek. A cukrozott gyümölcsből kis darabokat vágunk, és beillesztjük a szemeknek. Lehet a süni közepébe összevágott meggyet is tenni, hogy finomabb legyen.

 

 

Kukacka
 
 

 

Hozzávalók 1 adaghoz:
6 kerek keksz
6 kis gombóc vegyes fagylalt
3 szem mazsola
1 db fekete gumicukor

Elkészítés: A kekszeket hullámosan a tányérra fektetjük, és mindegyikre egy-egy kis gombóc fagylaltot ültetünk. Az első gombócra a mazsolából szemet, orrot formázunk, és fekete gumicukorból lábakat, csápokat alakítunk ki. Azonnal tálaljuk.

 

Mini mozzarellás-paradicsomos falatok
 
 

 

Hozzávalók:
1 zacskó mini mozzarella
10 db koktélparadicsom
olívaolaj

bors
bazsalikom
oregano
jégsaláta
pirítósKép

Elkészítés: Egy jénaira néhány levél jégsalátát tettem. Fogtam egy műanyag tálat, és egy zacskó mini-mozzarellát öntöttem bele. (A levét előtte lecsepegtettem!) Meglocsoltam egy kis olívaolajjal, megsóztam, megborsoztam, bazsalikomot és oregánót szórtam rá, majd jól megforgattam minden kis sajtgolyót, hogy minden oldalukat érje az ízesített olívaolaj. Fogpiszkálóra szúrtam 1-1 szemet, majd megmosott koktélparadicsomokba szúrtam a sajtokat. Az így elkészült apró harapnivalókat a jégsalátával kirakott tálra tettem, és előételként fokhagymás pirítóssal tálaltam.

 

Nyakonöntött gyümölcsök
 
 

 

Hozzávalók:
bármilyen gyümölcs bármilyen összetételben,
bármilyen gyümölcsös kefír bármekkora mennyiségben

Elkészítés: A gyümölcsöket (banán, ananász, sárgadinnye, barack, alma, stb.) kockára vágom, gyümölcstálba teszem, és nyakon öntöm a gyümölcsös joghurttal. Hidegen tálalom.

 

 

Sonkás kishajó
 
 

 

Hozzávalók 8 darabhoz:Kép
1 paprika
4 kis paradicsom
zászlónak színes paprika
4 kis kifli (vagy molnárka)
4 dkg vaj (vagy sajtkrém)
8 szelet sonka
16 szál ropi
4 szelet uborka

Ekészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A paprikát 8 karikákra, a paradicsomot félbe vágjuk. A színes paprikából kivágjuk a zászlókat. A kifliket kettévágjuk, megvajazzuk. A sonkaszeleteket egy-egy ropira húzzuk, és a kiflik közepébe szúrjuk. A maradék ropikat kettétörjük, és evezőként szúrjuk a péksüteménybe. A csónak elejére félbevágott paradicsomot, a hátuljára fél karika uborkát teszünk. Kormánykeréknek paprikakarikát illesztünk rá. Feltesszük a zászlókat, és tálaljuk.

 

 

 

Túróval töltött narancs
 
 

 

Hozzávalók:
25 dkg túró
2 db narancs
cukor
fahéj

Elkészítés: A túrót összetörjük, a narancsokat félbevágjuk és kifacsarjuk. A narancsok húsát kikaparjuk. A túróhoz hozzáadjuk a narancs levét, húsát és a cukrot. Fahéjat teszünk bele, ízlés szerint. Ha meghagytuk a narancshéjakat, akkor beletölthetjük a masszát, nagyon mutatós!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.